HAKKINDA

HAKKINDA

Gerontoloji, yaşlanma ve yaşlılığın bedensel, psişik, sosyal, tarihsel ve kültürel yönlerinin tarifi, açıklaması ve modifikasyonu ile ilgilenmektedir. Yaşlanma açısından önemli ve yaşlılığı yapılandıran çevreler ve sosyal kurumlar da buna dahildir. Gerontoloji bugün farklı bilimlerin teorilerini, kavramlarını ve bulgularını dikkate alarak yaşlanma ve yaşlılığı araştıran bilim dalıdır ve yaşlanmayı sadece fiziksel ve zihinsel bozulma süreci olarak kabul eden görüşe, bilimsel kanıtlara dayanarak karşı çıkmaktadır. Bunun yanı sıra yaşamın sunduğu en değerli şeylerden bazıları sadece bilgelik değil, aynı zamanda onlarca yıl öğrenmeyi gerektiren yüzlerce yaşam alanındaki beceriler, sadece olgunluk çağında gelişebilir. Bu yönüyle yaşlanma, olumlu deneyim zenginliği ile de ilişkilidir.

Yaşamın her döneminde öğrenme hedefi ile yola çıkan 60+ Tazelenme Üniversitesi, Türkiye’de yetişkin eğitimine yeni bir boyut kazandırmış; bugün yaşlı bireylere yaşam boyu öğrenme fırsatları sunan önemli bir okul olmuştur. Yaşam boyu öğrenme, yaşamın her döneminde insanın çeşitli bilgi, beceri, deneyim elde edebileceğini, sahip olduğu donanımı sürdürmeye ve geliştirmeye açık bir potansiyeli olduğunu kabul eder. 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin yaşlı yetişkin eğitimi modelinde yaşlı bireylerin derslerde geliştirdikleri ve edindikleri bilgiler, beceriler ve tutumlar yaşam boyu öğrenme sürecinin bir sonucu olarak yer alır. Aynı zamanda eğitim ve etkileşim yoluyla yaşlı bireylerin yaşam memnuniyetini ve kalitesini yükseltmek, bireysel ilgi alanlarını genişletmek, sosyal ilişkileri arttırmak ve aktif bir yaşama yöneltmek 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin hedefleri arasındadır.

Yaşam boyu öğrenme, aktif yaşlanma ve kuşaklararası işbirliği misyonuyla, ilki 22-23 Eylül 2022 tarihlerinde, 1. Uluslararası Gerontoloji Bölümü ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongrede sosyal gerontoloji, gerontolojik bakım ve pandemi süreci ile ilgili araştırmalar yer almış, alanda çalışmaya başlamış gerontologlar tarafından elde edilen mesleki deneyimler paylaşılmış ve 60+ Tazeleme Üniversitesi öğrencilerinin staj deneyimleri ve çeşitli konularda hazırladıkları çalışmalar sunulmuştur. Gerontolojik bilginin paylaşılması ve gelişmesi, kanıta dayalı araştırmaların alanda yaygınlaşması ve gerontoloji öğrencilerinin bu alanda kendilerini geliştirme imkanının yaratılmasının yanında, 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin ve diğer katılımcıların da bu çalışmalardan karşılıklı olarak fayda sağladıkları görülmüştür. Her yıl düzenlenmesi planlanan bu etkinliğin ikincisi bu yıl 21-22 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

2. Uluslararası Gerontoloji Bölümü ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Kongresi, yaşlılık ve yaşlanma alanındaki en son gelişmeleri, araştırmaları, uygulamaları paylaşmak ve tartışmak adına, gerontoloji bölümü ve 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerini ve alan uzmanlarını bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Katılımlarınızın kongremize büyük bir değer katacağını ve sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla.

Eklenme tarihi :28.09.2023 12:38:19
Son güncelleme : 28.09.2023 15:53:26